Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral

tutorials:robots:05_classificacio

Classificació

Index:

Classificació tinguen en compte la tecnologia bàsica emprada, que es la classificació que faria jo:

  1. Manipuladors: Serie o Paral·lel
  2. Mòbils: Rodes o articulacions
  3. Amb servos o sense servos(pas a pas)
  4. Amb IA sense IA
  5. Lliures(hardware i software lliure) o propietaris(depens d'una marca)

Manipulador serie: es com un “braç”, que te una articulació rere l'altra, al estar una articulació rere l'altra(serie) la posició final de la segona depèn també de la primera articulació.

Manipulador paral·lel: te diferents “braços”, de forma que la posició de cadascuna se les articulacions es independent del l'altra.

Servo: Entenem per servo que conec la posició del motor, te realimentació de posició. Si desconeguem la posició actual es que no te servo(realiemtació)

IA Inteligencia Artificial: No executa un programa, te un sensors actua amb els que rep dels sensors, inclús pot aprendre a reconeixer objectes, situacions…

Lliures, podem descarregar-nos el software, fabricar el hardware fer les modificacions necessitares. per a la nostra aplicació.

A aquest article, Informe Robòtica Catalunya, a més de donar una idea actualitzada de la situació de la robòtica a Catalunya fa una classificació dels robots amb diferents punts de vista. Com passa a la definció la classificació de robots pot fer-se des de molts punts de vista.

Que es la IA, i el Machine Learning?

tutorials/robots/05_classificacio.txt · Darrera modificació: 2018/10/14 23:16 per crevert