Eines de l'usuari

Eines del lloc


public:linux

LINUX noticies- idees

The team managed to make Cinnamon operate at the same speed as Metacity - that's about four times quicker!(metacity+composicio, podria ser la millor opció, composició utilitza les acceleracions de l targeta gràfica)

Dintre d'un ordinador, computadora, chip, etc el mes importat es si te o no sistema operatiu, per exemple arduino no te sistema operatiu, i cas que el tingui es el que va ha regir totes les seves operacions, raspberryPi, mòbils, portàtils, els routers, els punts d'accés wifi, es cotxes, tenen sistema operatiu, quin sistema operatiu? Linux.

Donada la importància que te un sistema operatiu dintre d'un sistema electrònic cal elegir un que sigui modificable…que funcione en motls dispositius….etc… el linux. Tampoc cal oblidar les aplicacions opensource(freeCad, liberoffice, GIMP, els entorns d'escriptori…), però tot junt crea un sistema totalment lliure, modificable, del que podem aprendre, com en el que ara excric aquí.

El verdader poder del linux hi es a la línia de comandaments. I a la programació.

He aprés molt de linux amb la RaspberryPi, que només te o millor dit tenia línia de comandaments. Per aixó la part mes grossa d'aquest apartat serà a la raspberryPi, però, i aquesta es la millor part tots aquestes instal·lacions i confuguracions serveixen a qualssevol dispositiu que porti linux.

Primera qüestio es quina distribució utilitzar. Doncs ja porte des de el 2010 utilitzant Ubuntu, i ara ja hem serveix qualssevol distribució derivada de Debian.(Raspbian, Ubuntu, Mint).

Es difícil convèncer a la gent que porta 30 anys utilitzant Windows, i treballant al estil Windows però si algú li agrada la informàtica que no ho dubte aprens molt més, i pots fer moltes més coses.

public/linux.txt · Darrera modificació: 2018/06/30 12:16 per crevert